Продукти:
500 г картофи
5 стръка праз
2 яйца
олио
брашно
галета
1 каф. чашка счукани орехови ядки
сол
черен пипер
50-80 г натрошено сирене
Приготовление:
Сварете картофите, обелете и пасирайте. Наситнете праза и го задушете в 2-3 суп. лъжици олио и малко вода. Посолете и когато омекне, го прибавете към картофите. Добавете ореховите ядки, сиренето, разбитите яйца. Посолете и поръсете с млян черен пипер на вкус. Смесете брашно и галета в съотношение 1:1. С лъжица гребвайте от картофената смес и пускайте в брашната смес. Оформяйте кюфтета, които изпържете в обилно количество мазнина. Поднесете ги със салата по избор.
0 коментара:
Публикуване на коментар