Кюфтета с праз

неделя, 15 март 2009 г.

Продукти:
500 г картофи
5 стръка праз
2 яйца
олио
брашно
галета
1 каф. чашка счукани орехови ядки
сол
черен пипер
50-80 г натрошено сирене

Приготовление:

Сварете картофите, обелете и пасирайте. Наситнете праза и го задушете в 2-3 суп. лъжици олио и малко вода. Посолете и когато омекне, го прибавете към картофите. Добавете ореховите ядки, сиренето, разбитите яйца. Посолете и поръсете с млян черен пипер на вкус. Смесете брашно и галета в съотношение 1:1. С лъжица гребвайте от картофената смес и пускайте в брашната смес. Оформяйте кюфтета, които изпържете в обилно количество мазнина. Поднесете ги със салата по избор.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.