Свински котлети пълнени със спанак

сряда, 11 март 2009 г.

Продукти:
4 свински котлета с кости, с дебелина около 3 см.
200 мл. прясно мляко
400 гр. почистен и измит спанак
2 стръка пресен лук
черен пипер
магданоз
сол
3 супени лъжици зехтин

За соса:
5 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин или масло
2 супени лъжици брашно
200 гр. заквасена сметана
магданоз
черен пипер и сол

Приготвяне:

Котлетите се измиват със студена вода и внимателно се разрязват по дължина да се образува джоб. Заливат се с прясното мляко и се оставят за 2-3 часа в хладилник - може и цяла нощ. Спанакът се задушава с малко мазнина, заедно със ситно нарязания лук, малко сол,черен пипер и магданоз. Котлетите се измиват със студена вода и се пълнят с плънката от спанак. Отворите се зашиват с конец. Поръсват се с подправки по желание. Така напълнените котлети се запържват от двете страни за кратко време в загрят зехтин. Поставят се в тавичка, прибавя се 200 мл. гореща вода и се пекат във предварително загрята фурна на 220 градуса около 50 минути покрити с фолио.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.