Жито с бисквити

сряда, 4 март 2009 г.

Продукти:
200 г жито
150 г обикновени бисквити (1 пакет)
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. пудра захар
канела

Начин на приготвяне:
Житото се изчиства и измива няколко пъти с вода. Налива се вода два пръста над житото и се слага да ври. Засичат се 10 минути след завирането. След това се измива и пак се слага да ври още 10 минути. Отнема се от котлона, затваря се с капак, завива се с вълнено одеяло и престоява 1 нощ. На сутринта житото е набъбнало и е поело всичката вода, но за да се подсуши добре, се разстила върху кърпа. След това се разбърква със ситно натрошените бисквити и орехи. Отгоре се поръсва с пудрата захар и се украсява с канелата.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.