Запеканка с моцарела

четвъртък, 26 февруари 2009 г.

Продукти:
за 4 порции

1 кг картофи
1 голям домат
2 скилидки чесън
250 г моцарела
4 яйца
100 мл. прясно мляко
150 г шунка
70 г настърган кашкавал
3 с. л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол


Приготвяне:

Сварете картофите необелени в подсолена вода. Оформете домата на кръгчета. Отцедете моцарелата и я нарежете на филийки. Разбийте яйцата с прясното мляко. Пресовайте чесъна. Нарежете шунката на кубчета. Смесете половината от нея с яйчената смес и чесъна. Подправете с черен пипер и сол. Загрейте фурната до 200 градуса. Обелете картофите и ги оформете на кръгчета. Наредете картофите, доматите и моцарелата на пластове в намаслена тавичка. Залейте с яйчената смес. Поръсете с останалата шунка и кашкавала. Сложете ястието да се пече в средата на фурната 35 мин. Наръсете с магданоза.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.