Продукти:
за 4 порции
1,2 кг обезкостено телешко месо от бут
500 г моркови
1/2 средно голяма глава целина
1 стрък праз лук
3 глави кромид лук
1 връзка магданоз
800 г картофи
1 с. л. прясно настърган хрян
220 мл. заквасена сметана
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сложете месото в 2 л кипяща вода. Поръсете с черен пипер и сол. Гответе го на тих огън 2 ч. под капак. Оформете морковите на кубчета, праза - на колелца, кромида -на полукръгчета. Нарежете магданоза, обелените картофи - на по-едри кубчета. Прибавете всички зеленчуци 90 мин., след като месото се е варило, и гответе до готовност. Разбийте сметаната, разбъркайте я с хряна. Поръсете с черен пипер и сол. Извадете месото и го нарежете на филийки. Разпределете го по чиниите заедно със зеленчуците. Полейте малко бульона и гарнирайте със сметаната.
0 коментара:
Публикуване на коментар