Продукти:
За тестото:
375 г брашно
30 г мая
75 г захар
220 мл. прясно мляко
50 г смлени бадеми
50 г. маково семе
1 ч. л. настъргана лимонова кора
щипка сол
1 яйце
100 г масло
Пълнеж:
1 компот обелени кайсии (850 мл.)
1 кг обезмаслена извара
1 пакетче крем "Ванилия" на прах
100 мл. сметана
1 яйце
2жълтъка
1 ч.л. настъргана лимонова кора
50 г смлени бадеми
100 г захар
За поръсване с трохи:
300 г брашно
200 г захар
200 г масло
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в тава и в средата направете кладенче. Разтворете маята заедно с 1 ч. л. захар в малко мляко и я сипете в кладенчето.
Замесете тесто. Покрийте го и сложете за 20 мин. на топло място. После прибавете останалата захар и мляко, бадемите, мака, лимоновата кора, солта, яйцето и маслото на парченца. Омесете добре. Сложете тестото на топло да втасва 30 мин. Разбъркайте изварата с крема "Ванилия", сметаната, яйцето, жълтъците, бадемите, захарта, лимоновата кора. Отцедете кайсиите. Разточете тестото в правоъгълна тава. Направете с пръсти високи бордове и го надупчете с вилица. Отгоре разпределете изварената смес. Наредете кайсиите. Оставете да престои 15 мин. Пригответе трохите, като омесите брашното, маслото и захарта. Поръсете сладкиша и печете 40 мин. в средата на фурната, сгорещена до 190 градуса.
Замесете тесто. Покрийте го и сложете за 20 мин. на топло място. После прибавете останалата захар и мляко, бадемите, мака, лимоновата кора, солта, яйцето и маслото на парченца. Омесете добре. Сложете тестото на топло да втасва 30 мин. Разбъркайте изварата с крема "Ванилия", сметаната, яйцето, жълтъците, бадемите, захарта, лимоновата кора. Отцедете кайсиите. Разточете тестото в правоъгълна тава. Направете с пръсти високи бордове и го надупчете с вилица. Отгоре разпределете изварената смес. Наредете кайсиите. Оставете да престои 15 мин. Пригответе трохите, като омесите брашното, маслото и захарта. Поръсете сладкиша и печете 40 мин. в средата на фурната, сгорещена до 190 градуса.
0 коментара:
Публикуване на коментар