Свински ребра в ароматна глазура

четвъртък, 26 февруари 2009 г.

Продукти:
около 1,4 кг свински ребра
4 с.л. течен мед
1 голяма или 2 малки скилидки чесън
2-3 ч.л. смлян сух джинджифилов корен
1/2 ч.л. сол
1/3 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. готова подправка за месо
3 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Измийте ребрата, подсушете ги и ги разделете на порции. Сложете ги в тава, напръскана със студена вода, така че страната с ципата да бъде нагоре. Поставете ги за 15 минути във фурна, загрята до 210 градуса.
След това обърнете ребрата и ги печете още 25 минути.
Пригответе глазурата. Накълцайте на ситно чесъна или го пуснете през преса. Смесете меда с чесъна, джинджифила, солта, черния пипер, подправката за месо и соевия сос. След като изтече определеното време за печене на ребрата, извадете ги от фурната и ги намажете с глазурата. Запечете ги за още 10-15 минути.
Поднесете със салата от пресни зеленчуци.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.