Топчета от мляно месо в доматен сос

понеделник, 23 февруари 2009 г.

Омесваме добре ¼ кг смляно телешко месо, 1 филия от твърд бял хляб, предварително натопена в мляко и добре изцедена, 1 яйце, 1 глава лук, настърган на ренде, наситнен магданоз. 1 кисела краставичка нарязана на ситно, 1 с.л. галета, сол и черен пипер на вкус.
От омесената кайма оформяме топчета, които пускаме в подсолена кипяща вода. Варим ги 10-15 минути на не много силен огън, заедно с 2 чаени лъжички зеленчуци за супа и 1 глава лук, разрязан на две. ИЗваждаме топчетата и ги заливаме с доматен сос, приготвен по следния начин: Запържваме 2 супени лъжици брашно в мазнината до зачервяване. Прибавяме 3 супени лъжици доматена салца (или 4-5 ситно нарязани домата от консерва), 4-5 скилидки ситно нарязан чесън и разреждаме с част от водата, в която сме варили топчетата. Варим соса на слаб огън до сгъстяване.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.