Пурички с пиле

понеделник, 23 февруари 2009 г.

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
100 г разтопено масло
1 с.л. настърган лук
250 г сварено пилешко месо или месо от пушено пиле
1 ч.л. къри на прах
1 с.л. белен слънчоглед
лимонов сок

За сос „Бешамел”:
1 с.л. масло
1 с.л. брашно
80 мл прясно мляко
сол на вкус
черен пипер

Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в 1 с.л. масло. Поръсваме с кърито и разбъркваме. Прибавяме месото, а след 3-4 минути слагаме сол, лимонов сок и черен пипер на вкус. Приготвяме бешамелов сос, като в разтопеното и загрято масло запържваме брашното за 1 минута. Наливаме млякото при непрекъснато разбъркване. Продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая го посоляваме и го сваляме от огъня. Объркваме бешамела с пилешкото месо. Намазваме 3 листа от фините кори за баница с масло и ги слагаме един върху друг. Получената кора нарязваме на 12 правоъгълни парчета. В края на всеки правоъгълник поставяме плънка и го завиваме на пуричка. Така процедираме с останалите кори и плънка. Нареждаме пуричките в тава, намазваме ги с масло и ги поръсваме с обелени слънчогледови семки. Печем пуричките на 180 С, докато се зачервят.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.