Нарязваме на ситно 3-4 стръка праз и го пускаме в 1 ½ л вряща подсолена вода. Варим го заедно с 2 стрити кубчета зеленчуков бульон. Запържваме в малко масло 2 супени лъжици брашно и разреждаме запръжката с част от бульона. Прибавяме я към супата, когато празът омекне. Сваляме тенджерата от огъня. Топлата супа застройваме с 2 яйца, разбити с 1 чаена чаша кисело мляко. Поднасяме я в купички поръсена с натрошено сирене, скълцан магданоз и прясно смлян черен пипер.
Супа от праз лук
понеделник, 23 февруари 2009 г.
Публикувано от klonka в 20:12
Етикети: постни ястия, сгответе за отрицателно време, супи
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар