Пълнени печурки

събота, 17 януари 2009 г.

ПРОДУКТИ ЗА 12 БРОЯ:
1 малка тиквичка (ок. 125 г)
1 жълта чушка
2 домата
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. смес от мащерка и розмарин
сол и черен пипер
12 големи печурки (ок. 500 г)
60 г ситно настъргано швейцарско сирене (напр. Грюер)
12 листа босилек зехтин за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Тиквичката, чушката и доматите се нарязват на ситни кубчета - доматите в отделен съд.
2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват 6 зехтина. Прибавят се тиквичката и чушката и се пържат 3 мин, после се добавят доматите с доматеното пюре, подправките, солта и черният пипер и се оставя да се задушава на умерен огън 10 мин.
3. фурната се загрява до 220 °С (с вентила¬тор - 200 °С). Гъбите се почистват, пънчетата им се изрязват и съхраняват, за да се използват за приготвянето на друго ястие. Чадърчетата се поръсват от горната страна със зехтин, нареждат се с отбора нагоре във формата, поръсват се с 1/2 от сиренето, напълват се със зеленчуците и се поръсват с останалото сирене.
4. Печурките се пекат 10 мин на фурна само отдолу. Сервират се студени. Гарнират се
с по 1 листо босилек.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.