Мариновани гъби с артишок

събота, 10 януари 2009 г.

Продукти:
1 кг дребни стерилизирани печурки
2 глави лук
1 парче джинджифил с големина на орех
300 мл вино розе
3 с.л. бял балсамов оцет
6 с.л. олио
2 ч.л. сол
1 с.л. черен пипер на зърна
2 ч.л. сушена мащерка
1 консерва сърцевина от артишок (около 370 мл)

Начин на приготвяне:
1. Печурките се почистват, пънчетата им се отстраняват, по-големите гъби се разполовяват. Лукът се нарязва на едри, а джинджифилът- на ситни кубчета.
2. В тенджерата се кипва розето с балсамовия оцет, олиото, солта, зърната черен пипер и мащерката. Прибавя се такова количество гъби, че сосът да ги покрие и всичко се вари 1 минута, след което гъбите се изваждат. По същият начин се приготвят на порции и останалите.
3. Сърцевината от артшок се отцежда, като течността се събира. Парчетата се разрязват на четири, а течността се добавя към соса, който се оставя да кипне.
4. Печурките и подправките се добавят към маринатата и се оставят на хладно.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.