Пилешки крилца в доматен сос

събота, 10 януари 2009 г.

Продукти:
20 пилешки крилца
250 г кетчуп
1 ч.л. сладък червен пипер
4 с.л. сол от зелен лимон
4 с.л. бял винен оцет
сол и черен пипер
1 с.л. течен мед
1 глава червен лук
1 с.л. масло
1/8 л пилешки бульон
½ връзка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Кетчупът се разбърква с червеният и черният пипер, лимоновия сок, оцета, меда и солта. Крилцата се оставят 12 часа в хладилника покрити в приготвената марината.
2. Фурната се загрява до 200 С. Крилцата се изваждат от маринатата, която се запазва. Подсушават се и се слагат на решетката на фурната, а под тях се пъха плитка правоъгълна тава, предварително покрита с алуминиево фолио. Крилцата се пекат 30 мин. на средно загрята фурна (с вентилатор- 180С), после се обръщат и се пекат още 10-15 минути.
3. Междувременно се приготвя сосът: Лукът се нарязва на кубчета и запържва в масло до омекване. Долива се пилешкият бульон и всичко се кипва. Прибавя се останалата марината и се оставя да ври още малко. Магданозът се нарязва и добавя към соса.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.