Яйца на сняг с крем от ягоди

събота, 10 януари 2009 г.

Продукти:
За яйцата на сняг:
200 г захар
6 яйца
1 ч.л. лимонов сок
1 форма за мъфини с 12 кошнички
масло за формата

За соса:
750 гр ягоди
2 с.л. пудра захар
50 мл портокалов сок

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 190 С (с вентилатор- 170С). Тавата на фурната се напълва с гореща вода (ок. 2 см). Кошничките на формата за мъфини се намазняват обилно и се поръсват с малко захар.
2. Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок, като се прибавя постепенно захарта.. Пълни се формата за мъфини, която се слага на водна баня, и яйчният крем се пече около 12 минути. След като се извади от фурната, се оставя да отдъхне и се изважда с лъжица.
3. Кремът: Ягодите се почистват и нарязват на едро, смесват се с пудра захар и портокалов сок и се пасират.
4. Във всяка чаша се слага малко крем и върху него се поставят по 2 топки яйчен сняг.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.