Десерт с меденки

събота, 10 януари 2009 г.

Продукти:
250 г меденки
1 буркан вишни (680 г чисто тегло)
500 г извара
1 пакетче ванилия
75 г захар
200 мл сладка сметана
2 с.л. какао на прах
2 с.л. канела

Начин на приготвяне:
1. Меденките се натрошават на ситно, вишните се отцеждат от сока. Изварата се смесва със захарта и ванилията. Сметаната се разбива на сняг и се добавя към изварата.
2. Половината от натрошените меденки се разпределят в 4 десертни чаши и се поръсват с малко сок от вишни. Върху тях се слагат последователно малко вишни, крем с извара и натрошени меденки и най-отгоре се слага малко от крема с извара.
3. Десертът се държи в хладилник до поднасянето му. Малко преди сервирането се размесват какаото и канелата, слагат се в сито и се поръсват върху десерта.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.