Крем Брюле

събота, 10 януари 2009 г.

Продукти:
3 пакетчета ванилия
¼ л мляко
200 мл сладкарска сметана
щипка сол
3 яйца
2 жълтъка
2 пакетчета ванилова захар
6 с.л. захар

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 150 С (не се препоръчва печене с вентилатор). Тавата на фурната се напълва с гореща вода (ок. 2 см). Ванилията, млякото, сметаната и щипка сол се слагат в тенджера и се кипват.
2. В отделна тенджера се разбъркват яйцата, жълтъците и ваниловата захар. При постоянно разбъркване се добавя и млечната смес. Всичко се загрява бавно, докато кремът леко се сгъсти.
3. Кремът се напълва във формички (с вместимост 150мл), които се слагат във фурнат и се пекат около 30 минути на водна баня. Като изстинат, се покриват с кухненско фолио и се оставят 12 часа в хладилника.
4. Всяка порция крем се поръсва със захар, слага се възможно най-близо до горния реотан на фурнатам, за да се карамелизира.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.