Пълнени яйца с лютеница

събота, 10 януари 2009 г.

Продукти:
5 яйца
5 с.л. лютеница
2 с.л. сметана
½ ч.л. горчица
½ връзка магданоз
сол и черен пипер
1 червена чушка, нарязана на кръгчета за гарниране (по избор)

Начин на приготвяне:
1. Яйцата се пробождат от тъпата страна и се вярят 9 минути, обелват се и се разполовяват по дължина.
2. Жълтъците се натрошават, смесват се с лютеницата, сметаната и горчицата и се бъркат до получаване на гладка смес. Магданозът се нарязва на ситно. Жълтъчената смес се подправя със сол и черен пипер и магданозът, от който предварително е отделена 1 с.л.
3. Сместа се пълни в шприц с накрайник звезда и се шприцова в белтъците на яйцата, които се подреждат върху табла за сервиране, поръсват се с останалия магданоз и се гарнират с кръгчета чушка.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.