Риба и чипс

неделя, 25 януари 2009 г.

ПРОДУКТИ:
пържени картофи (2-3 кг)
2,2 кг рибно филе (напр. сьомга, ципура и др.)
5 лимона
4 с. л. сос Уорчестър
сол и черен пипер
4 яйца
500 г брашно
400-500 мл безалкохолна бира
брашно за овалване олио за пържене във фритюрник

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Картофите се приготвят по рецептата (стр. 61) и предварително се запичат. Риба¬та се нарязва на порции, слага се 6 тава и се залива със сока на 2 лимона, сос Уорчестър, сол и черен пипер. Останалите лимони се нарязват на резени.
2. Олиото във фрипйорника се загрява до 180 °С. Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с жълтъците и бирата и се меси до получаване на средно течно тесто, подправя се със сол и черен пипер и се добавят разбитите белтъци.
3. Парчетата риба се овалват 6 брашно и се изтръекват леко, след което се потапят в тестото и се пържат в сгорещено олио 5-8 мин до златисто. След като се извадят, се отцеждат от мазнината. Рибата и картофите се пекат последователно и се сервират с лимоновите резени.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.