Запечен карфиол

неделя, 25 януари 2009 г.

ПРОДУКТИ:
4-5 глави карфиол (2,5-3 кг)
сол
2 глави лук
80 г масло
100 г брашно
1 л сметана
черен пипер
настъргано индийско орехче
400 г настъргано сирене (напр.Гауда)
масло за формите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Формите се намазват с масло. Карфиолът се разделя на розички, стъблата се обелват и нарязват на едро и всичко се вари ок. 5 мин в подсолена вода, без да омеква напълно. Изважда се и се разпределя във формите. Отделя се 1,5 л от бульона на карфиола и се оставя да изстине.
2. Фурната се загрява до 200 °С. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в маслото. Добавя се постепенно брашното и се задушава ок. 2 мин, докато се образува пяна. Долива се бульонът от карфиола, като се разбърква. Вари се 15 мин, добавят се сметаната, солта, черният пипер и индийското орехче.
3. В соса се разбъркват 200 г сирене и той се разпределя върху карфиола. Поръсва се с останалото сирене. Карфиолът се пече 20-25 мин на средна фурна (с вентилатор - 180 °С).



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.