Хляб на шиш

събота, 17 януари 2009 г.

ПРОДУКТИ ЗА 8-10 БРОЯ:
250 г брашно (тип 405)
250 г пшеничен булгур (или пълнозърнесто пшенично брашно)
1/2 кубче мая (21 г)
2 с. л. кафява захар
300-400 мл бира или обезмаслено прясно мляко
50 г масло
1 яйце
1 ч. л. сол големи дървени шишове

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Брашното се изсипва в купа и в кладенче по средата се слага раздробената мая. Добавя се щипка захар, ок. 100 мл бира и се разбъркват. Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса на топло ок. 20 мин.
2. Маслото се разтапя, размесва се с втаса¬лото тесто, яйцето, солта, останалата захар и бирата. Меси се до средно тбърдо тесто и се оставя да втасва още 1 час.
3. Тестото се омесва още веднъж и се разделя на 8-10 порции. Всяка се оформя като салам и се убива около шиша. Шишовете се nekair. над жаравата до златисто 15-20 мин. като от бреме на време се завъртат.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.