Пържоли на скара по селски

събота, 17 януари 2009 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
2 глави лук
2 с. л. сладък червен пипер
1 ч. л. сушен риган
1 ч. л. хвойнови зърна
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
олио за мариноване
4 свински пържоли (по180г)
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Лукът се нарязва на кръгчета и се смесва в плосък съд с червения пипер, ригана, хвойновите зърна и пипера на зърна. Пържолите се добавят в получената смес и се заливат с олио, докато се покрият, след което се слагат в хладилника, където престояват покрити 24 часа.
2. Пържолите се изваждат от марината та и се подправят със сол и черен пипер. Лукът се оставя да се отцеди 6 сито, хвойновите зърна и зърната черен пипер се отстраняват.
3. Месото се пече на скара 15-20 мин. Лукът се слага в чиния за грил или в тиган и се запържва до златисто ок. 10 мин, изважда се, посолява се и се разпределя върху пържолите.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.