Пълнена патица

неделя, 14 декември 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ:
1 почистена патица (ок. 2,8 кг)
50 мл ябълков сок
сол и черен пипер
млян бахар
250глук
4 малки ябълки
250 г бланширани кестени (от вакуумирана опаковка)
100 г сушени боровинки
2 ч. л. сушен розмарин
2-3 с. л. заквасена сметана

Освен това:
клечки за зъби за забождане
1 широк плик за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Патицата се натрива със смес от 1 СА. ябълков сок, сол, черен пипер и бахар. Фурната се загрява до 200 °С, като преди да се 6клк>чи, се изважда решетката.
2. Лукът се нарязва. 3 ябълки се нарязват на резени, смесват се с лука, кестените, 75 г боровинки, розмарин и патицата се пълни с тях, а отворът се затваря с клечки за зъби.
3. Патицата се слага в плик за печене, той се затваря и пробожда. Слага се върху скарата във фурната и се пече на средна температура (с вентилатор - 180 °С). След
1 1/2 часа пликът се отваря, бульонът се изсипва в тиган и патицата се запича открита в тава още 30 мин до златиста коричка.
4. Останалите ябълки се нарязват на резени и запържват в 1 с. л. от мазнината, отделена от патешкия бульон. Добавят се останалият бульон и боровинки и сосът се овкусява с ябълков сок и каймак.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.