Крехко печено с песто във фолио

неделя, 14 декември 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
1 свинско филе (ок. 600 г)
8 тънки парчета салам
3 с. л. песто (от буркан)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. фурната се загрява до 180 °С (печенето с вентилатор не е препоръчително). Приготвя се парче алуминиево фолио, чиято дължина е два пъти дължината на парчето месо. Парчетата салам се нареждат върху фолиото по дължина, под наклон, едно до друго.
2. Едната страна на филето се намазва с песто и се поставя върху наредения салам. Горната страна също се намазва с песто. Краищата на парчетата шпек се повдигат и се събират от горната страна на филето, а краищата на фолиото се захващат от горната страна на филето и се завиват, късите му страни - също.
3. Пече се по средата на фурната ок. 2 1/2 ч. Готовото месо се изважда и оставя да отдъхне 5 мин, преди разопаковане.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.