ПРОДУКТИ ЗА 10 БРОЯ:
10 малки домата
1 консерва палмова сърцевина (450 г)
1 голямо авокадо (или 2 малки)
сокът от 1/2 лимон
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
2 с. л. олио
сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. В горната част на доматите се отрязва по едно капаче. Вътрешността се изстъргва с лъжичка и нарязва на ситни кубчета, а доматите се отцеждат с отвора надолу.
2. Палмовата сърцевина се отцежда и нарязва на парченца. Авокадото се разполо¬вява. Месестата част се отделя от кора-' та, нарязва се на кубчета и се смесва с лимоновия сок и пресования чесън.
3. Пресният лук се нарязва на кръгчета, а листата на магданоза на ситно. Добавят се към палмовата сърцевина и нарязаните домати и всичко се добавя към сместа от авокадо и лимонов сок.
4. Прибавят се олиото, солта и черният пипер. С получената смес се пълнят домати¬те, захлупват се с капачетата, а останала¬та част от плънката се сервира отделно.
Пълнени домати
неделя, 14 декември 2008 г.
Публикувано от klonka в 20:32
Етикети: гарнитури, коледно меню
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар