Печено по италиански

неделя, 14 декември 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ:
1 глава лук
4 с. л. олио
6 с. л. доматено пюре
2 с. л. замразена смес от италиански подправки (риган, босилек, майорана, мащерка, розмарин, салвия)
сол • черен пипер
1 кг свинско месо (контрафиле)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Фурната се загрява до 100 °С (не се пре-
поръчва печене с вентилатор). Лукът се на-
рязва на кубчета, смесва се с 1 с. л. олио и
останалите продукти и се подправя със сол
и черен пипер. Приготвя се парче алуминие-
во фолио, чиято дължина е два пъти дължи-
ната на парчето месо.
2. Половината от смесените подправки се разполага върху фолиото по дължина в сре¬дата. Месото се запържва в правоъгълна тава с 2-3 с. л. олио, обръща се от всички страни, след което се слага върху фолиото по дължина. Месото се намазва със сместа и се убива във фолиото.
3. Пече се на средна фурна 3 1/2 часа. Изваж¬да се, фолиото се разтваря и сокът се изли¬ва 6 дълбок съд. Месото се оставя да отдъх¬не още 5 мин, разопакова се и се нарязва.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.