ПРОДУКТИ ЗА 1 ПРАВОЪГЪЛНА ФОРМА/ ОК. 12 ПОРЦИИ:
16 листа желатин
800 г нарязани домати (от консерва)
сол и черен пипер
1-2 с. л. захар
2 с. л. ябълков оцет
150 мл ябълков сок
300 г прясно сирене с висока масленост
100 г сладка сметана
1 счукана скилидка чесън
За пестото:
1 връзка босилек
100 г печени тиквени семки
3-4 с л. зехтин лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Желатинът се накисва 1 чаша домати се задушават и 6 тях се разтварят 10 листа желатин. Постепенно се прибавят и останалите домати, солта, черният пипер, захарта и ябълковият оцет.
2. Загрява се 50 мл ябълков сок и в него се разтваря останалата част от желатина. Прясното сирене се разбърква с останалия сок и се добавя към желатина, прибавя се и разбитата на сняг сметана, солта, чесънът и черният пипер.
3. Дъното на правоъгълна форма се покрива с кухненско фолио, сместа се изсипва и се оставя да престои в хладилника. По-късно се добавя и доматената смес. Оставя се
12 часа в хладилника, за да се втвърди.
4. За пестото: Босилекът се пасира с
тиквените семки, олиото и 2 с. л. вода.
Подправя се със сол, черен пипер и малко
лимон. Терината се изважда от формата,
нарязва се и се сервира с пестото.
Терина от прясно сирене и домати с песто от тиквени семки
неделя, 14 декември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар