Рулца oт патладжан и бяла риба

неделя, 14 декември 2008 г.

ПРОДУКТИ ЗА 8 ПОРЦИИ:
2 големи патладжана
800 г нарязани домати (от консерва)
2 скилидки чесън
сол и черен пипер
зехтин
захар
3 с. л. сушена мащерка
600 г филе от бяла риба
16 големи листа босилек
клечки за зъби за фиксиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Патладжаните се разрязват по дължина на 4 парчета. Посоляват се и се оставят да поемат солта.
2. В тиган се загрява малко олио, парчета¬та патладжан се пържат ок. 5 мин до зла¬тисто от двете страни. Отцеждат се върху кухненска хартия.
3. За соса: Доматите се задушават, добавя се пресованият чесън. Подправя със сол, черен пипер, мащерка и малко захар, оставя се да кипне ок. 10 мин и се изсипва във форма за суфле. фурната се загрява до 200 °С (с вентилатор - до 180 °С).
4. Рибата се разрязва по дължина на парчета с шириш ок. 1 см, подправя се със сол и че¬рен пипер, нарежда се върху патладжана и се подправя с босилек. Парчетата патладжан се завиват на рулца, забождат се с клечки за зъби и се слагат 6 соса. Пекат се ок. 10 мин на средна фурна и се сервират топли.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.