Бадемов кейк с карамел

понеделник, 1 декември 2008 г.

Продукти:
1 и ½ ч.ч. брашно
2 с.л. сода за хляб
½ ч.ч. масло
2 ч.ч. с връх кафява захар
2 яйца
1-2 пакетчета ванилия
30г готварски шоколад

За бадемовия топинг:
¼ ч.ч. масло
1/3 ч.ч захар
1/3 ч.ч. гликоза
¼ с.л. сол
1 и ½ ч.ч. филетирани бадеми

Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното и содата. Маслото се разтопява и се разбива с кафявата захар. Добавят се разбитите яйца и ванилията и разбиването продължава. Получената маса се смесва с брашното и содата. Така полученото кейково тесто се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна 20 минути. А през това време се приготвя бадемовият топинг: Маслото се разтопява, смесва се с гликозата, 2 с.л. вода и солта. Тази смес се оставя да поври 4 минути, за да се сгъсти. Прибавят се бадемите и се разбърква. С получения топинг се намазва горната повърхност на кейка, след което той се връща във фурната и се пече още 15 минути. Оставя се да се охлади за 1 час. Шоколадът се разтопява и с него се оформя тъмнокафява решетка върху кейка.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.