Супа от червена леща с кашкавал

неделя, 7 декември 2008 г.

Продукти:
1 ч.ч. червена леща
1 глава лук
1 морков
1 картоф
сушен джоджен
2 с.л. олио
1 ч.ч. прясно мляко
кашкавал за поръсване
сол

Начин на приготвяне:
Лещата се сварява е подсолена вода заедно с картофа и моркова и се пасира заедно с прясното мляко. В нагорещеното олио се запържва ситно нарязаният лук с малко сол, къри и сушения джоджен. Щом омекне, се прибавя към супата, която се оставя да поври на слаб огън 5 минути. Супата се поднася топла, обилно поръсена с настърган кашкавал.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.