Патладжани, запечени с домати

неделя, 7 декември 2008 г.

Продукти за 4 порции:
500 г патладжани
3 с.л. брашно
4 с.л. олио
300 г доманти
2 с.л. наситнен магданоз
1-2 скилидки чесън
50 г бял хляб
смлян черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на дълги резени, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в олиото. Обелете доматите, нарежете всеки на 4-5 части, отделете семената и ги изпържете в същата мазнина. Подправете ги със сол, черен пипер, магданоза и счукания чесън. Хляба оформете на малки кубчета.
Във форма наредете патладжана на един ред, върху него сложете изпържените домати, поръсете с кубчетата хляб, напръскайте с олио и запечете във фурната за 10-15 минути.




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.