Баница с ябълки и стафиди

събота, 15 ноември 2008 г.

Продукти:

за тестото :
400 г брашно
1 чаена чаша вода
1 яйце
1 супена лъжица оцет
2 супени лъжици олио
щипка сол
1 1/2 пакетче масло

За плънката:
4-5 ябълки
3 супени лъжици стафиди
1 чаена чаша захар
1 прах канела
1 чаена чаша нарязани орехови ядки

За поръсваме: пудра захар

Приготвяне:
Замесете тесто от брашното, вода солта, яйцето, олиото и оцета. Разделете го на 6 топки, тавете го за 20 минути. Вземете 1 топка и я разточете кора. Намажете я с масло. Сгънете я като плик. Отново мажете с масло, пак сгънете и омесете като питка. Прс дирайте по същия начин и с останалите 5 тестени тог Оставете ги да престоят на студено 1 час. Почисгт ябълките, обелете ги и ги настържете. Прибавете към тях нарязаните орехови ядки, захарта, стафидите и канела Разточете тестените питки на кори. Поставете първг кора в намаслена тавичка. Намажете отгоре с масло и пс сете равномерно от плънката. Захлупете с втората кор наредете баницата в същата последователност. Последната кора намажете обилно с масло. Нарежете баницата парчета. Опечете я в умерено загрята фурна до пълна гопг ност. Поръсете я с пудра захар, след като изстине.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.