Печена патица с портокали

сряда, 19 ноември 2008 г.

Продукти:
1 патица (1,6-1,8 кг)
1 супена лъжица мазнина
1 чаена лъжичка майорана
1-2 зърна карамфил
10-12 плода хвойна
2 портокала
1 стръкче магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Подготвяме патицата за печене. Счукваме подправките, смесваме ги и със сместа натриваме патицата. Оставяме да престои 30-40 минути. Изпичаме я в предварително нагрята фурна. В процеса на печенето периодично я заливаме със соса и напръскваме с вода. Когато патицата е почти готова, я покриваме с кръгчета почистен от кората портокал и без да я покриваме печем още 15-20 минути. Нарязваме на порции и подреждаме в плато: в средата поставяме портокала от фурната, а в кръг - нарязаните порции патица, по краищата - кръгчета портокал с кората. Украсяваме със стръкчета магданоз. Пресния портокал измиваме и заливаме с вряща вода.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.