Чушки пълнени с ориз, фъстъци и стафиди

сряда, 19 ноември 2008 г.

Продукти за 10 порции:
20 бр. пиперки
4 бр. домати
сол
1/2 чаена л. захар
1 чаша олио

За плънката:
2 чаши ориз
1 чаша олио
1/4 чаши бели фъстъци
500г нарязан на ситно лук
1 чаена л. захар
1 чаена л. черен пипер
1/2 чаша стафиди
2 чаши гореща вряла вода
по една връзка ситно нарязани магданоз, копър, джоджен

Начин на приготвяне:
Измийте и изчистете чушките от семките. Залейте ориза с вода и го оставете да набъбне за около 1 час. В голяма тенджера сипете олиото, добавете фъстъците и ги изпържете. След това добавете лука и го запържете до розов цвят. Разбърквайки фъстъците и лука добавете ориза, захарта, черния пипер, стафидите и горещата вода и оставете сместа да поври около 15 минути. Свалете от огъня и поставете плънката в дълбока купа. Добавете копъра, магданоза и джоджена и добре разбъркайте. Отрежете от доматите горните части- с тях ще затваряте чушките. Напълнете чушките с плънката, затворете с доматени "капачки". Наредете чушките в тенджерата, добавете сол, захар, вода и олиото. Гответе първо на среден, а след това на бавен огън 45 минути. Поднасяйте ястието охладено, украсено с лимон.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.