Содена питка с късмети

сряда, 19 ноември 2008 г.

Продукти:
750 г брашно
1,5 чаена чаша вода
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар

Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното в дълбок съд. Замесваме го с водата, содата и солта. Месим около 10 минути. Слагаме в тестото една паричка. Намазваме тава с олио и разстиламе питката. Набождаме я с вилица и печем в умерена фурна.
Забележка: По желание можем да украсим питата с пластични фигурки. Отделяме част от тестото, правим фитилчета и украсяваме питата с различни символи. Ние "изписахме" инициалите на Исус Христос - "И" и "X", между тях направихме кръст, а под тях - риба - символът на Спасителя.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.