Кроасани аламинут

неделя, 9 ноември 2008 г.

ПРОДУКТИ:
ЗА 16 БРОЯ
250 г извара
75 мл олио
175 мл ябълков сок
сол
500 г брашно
1 пакетче бакпулвер
2 ябълки (ок. 450 г)
150 г млени лешници
50 г захар
50 г сметана
4 с. л. стафиди
1/2 ч. л. канела на прах
брашно за поръсване на работния плот

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Фурната се загрява до 200 °С (с вентила¬тор - 180 °С). Изварата се смесва с олио, ябълков сок, сол и се разбърква до получава¬не на гладка смес, добавят се маслото и бак-пулберът и всичко се меси до получаването на гладко тесто.
2. За пълнежа: Ябълките се разрязват на четири и се настъргват на едро. Смесват се с лешниците, захарта, сметаната, стафидите и канелата.
3. Тестото се слага на набрашнения работен плот, оформя се кръг с 0 ок. 50 см и дебели¬на 4 мм и се поръсва равномерно с пълнежа.
4. Тестото се разрязва на 16 триъгълника. Всеки триъгълник се увива, започвайки от широката страна, така че да се оформи кроасан. Кроасаните се нареждат в покрита с хартия за печене тава и всеки се напръсква с малко бода. Пекат се ок. 20 мин на средна фурна.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.