Пудинг с кестени

събота, 15 ноември 2008 г.

Продукти:
1/2 кг кестени за ядене
1/2 л прясно мляко
1 кафена чашка захар
3 яйца
1 ванилия
2 супени лъжици масло
5 супени лъжици препечени
обелени от кората и нарязани
бадемови ядки
1 супена лъжица коняк
2 супени лъжици мармалад от кайсии

Приготвяне:
Сваряваме кестените до омекване, обелваме ги и ги стриваме на пюре. СваряВаме млякото със захарта и ванилията. Прибавяме пюрето от кестени и по-голямата част от маслото. Бъркаме и когато сместа стане еднородна, я оставяме да сe oхлади. Прибавяме жълтъците един по един. a слеа това и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме полученото в намаслена форма и варим пудинга на водна баня. Намазваме го с разредения с коняка мармалад и го поръсваме с бадемовите ядки.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.