Квадрати страчиатела

петък, 7 ноември 2008 г.

ПРОДУКТИ:
ЗА 1 ТАВА / 30 ПАРЧЕТА
продуктите по основната рецепта за универсален кекс, но със 150 г захар и кисело мляко с ванилов вкус, вместо прясно мляко
150 г шоколадови стърготини
200 г тъмна шоколадова глазура

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Фурната се загрява до 180 °С. Тестото за сладкиша се приготвя по основната рецепта (стр. 194), но с по-малко захар и с кисело мляко с ванилов вкус, вместо прясно мляко С тестото се омесват шоколадовите стърготини.
2. Правоъгълна тава се покрива с хартия за печене и тесто¬то се разстила в нея. Пече се 25-30 мин на средна фурна
(с вентилатор - 160 °С). Проверява се дали тестото е изпечено с клечка за зъби (основна рецепта, т. 3).
3. Глазурата се разтапя и равномерно се залива сладкишът.
Когато заливката леко се втвърди, с нож се маркират
отделните квадрати, за да не се натроши глазурата при
рязането.
4. Ешурата се оставя да се втвърди на стайна темпера-
тура. Сладкишът се разрязва на 30 квадрата и се сервира.
СъВет За no-наситен шоколадов вкус добавете към тестото 2 с. л. какао на прах.
Вариант Придайте екзотика: За кокосови квадрати
заменете ванилов ото кисело мляко с кокосово, а шоколадовите стърготини - с кокосови.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.