Плодов сладкиш в тава

четвъртък, 6 ноември 2008 г.

ПРОДУКТИ:
ЗА 1 ТАВА / 20 ПАРЧЕТА
1 доза универсален кекс, по основната рецепта, но 100 гот брашното са заменени с млени бадеми
ок. 750 г плодове (кайсии, сливи, череши, ябълки, ревен)
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. фурната се загрява до 180 °С. Тестото за кекса се приготвя по рецептата вляво, но със 150 г брашно и 100 г млени бадеми.
2. Плодовете се почистват и нарязват на половинки, резени или парчета.
3. Правоъгълна тава се покрива с хартия за печене и тестото се разстила в нея. Плодо¬вете се разпределят нагъсто и равномерно върху тестото.
4. Пече се 25-30 мин на средна фурна (с венти¬латор - 160 °С). Нарязва се на парчета и се сервира поръсен с пудра захар.
Подходяща гарнитура Полутечната бита сметана е прекрасно допълнение.
Съвет 1 пакетче ванилия прави тестото още по-ароматно.
Вариант Не слагайте бадеми в тестото, а поръсете готовия сладкиш със запечени бадемови лЬспи.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.