Капрезе в буркан

петък, 3 октомври 2008 г.

Продукти:
300 г топчета минимоцарела
1 връзка рукола
75 мл зехтин
сол и черен пипер
300 г доматчета чери

Начин на приготвяне:
1. Топчетата моцарела се оставят да се отцедят в сито, като саламурата се събира. Стъблата на руколата се откъсват и листата се нарязват на едро.
2. В голям буркан (с вместимост 750 мл) се смесват зехтинът, 4 с.л. саламура от моцарела, руколата, солта и черният пипер и се добавят топчетата моцарела.Затваря се и се оставя в хладилника за 1 нощ.
3. На следващия ден се измиват доматите чери и се добавят към маринованата моцарела. В хладилник салатата може да се съхранява около 2 дни, но с времето сиренето омеква.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.