Мариновано овче сирене

петък, 3 октомври 2008 г.

Продукти:
1 червена чушка
½ краставица
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
сол и черен пипер
300 г овче сирене
2 с.л. обелени слънчогледови семки
1 връзка пресен чесън

Начин на приготвяне:
1. Чушката и краставицата се нарязват на кубчета. Чесънът се обелва, пресова, добавя се към зехтина, който се подправя със сол и черен пипер.
2. Сиренето се слага в плоска форма, върху него се разпределят нарязаните зеленчуци и се залива със зехтин. Оставя се да престои покрито 1 час в хладилника.
3. Слънчогледовите семки се запичат до златисто в сух тиган. Пресният чесън се нарязва на ситни кръгчета и със слънчогледа се поръсват върху сиренето.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.