Сърцевидни царевични мъфини

петък, 3 октомври 2008 г.

Продукти:
2 моркова
100 г крехка шунка
300 г царевично брашно
2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сода бикарбонат
1 ½ ч.л. сол
2 яйца
1/8 л олио
¼ л обезмаслено мляко
3 с.л. пържен лук
12 малки розички броколи (с големина около 4 см)
1 форма за мъфини с 12 кошнички
12 хартиени формички за кошничките на формата

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С. Морковите се настъргват на едро. Шунката се нарязва на кубчета.
2. Царевичното брашно се смесва с бакпулвера, содата и солта. Яйцата се разбиват, прибавят се олиото и млякото- сместа не трябва да е еднородна. Добавя се брашното и всичко се разбърква до смесване на съставките.
3. Към тестото се добавят морковите, шунката и пърженият лук. Хартиените формички се поставят в кошничките на формата и половината тесто се разпределя равномерно в 12 формички.
4. Във всяка мъфина се поставя по 1 розичка броколи. Отгоре се разпределя останалото тесто. Мъфините се пекат до златисто на средна фурна (с вентилатор- 180 С) около 25 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.