Шоколадов мус

сряда, 1 октомври 2008 г.


Продукти:
200 г натурален шоколад
4 жълтъка
100 мл портокалов сок
200 г сладка сметана

Начин на приготвяне:
1. Шоколадът се разтапя, като се раздроби на едро и се сложи в огнеупорна купа. Достатъчно голяма тенджера се напълва с 3 см вода, оставя се да кипне, купата се поставя в тенджерата и шоколадът се разтапя в нея.
2. Жълтъците и портокаловият сок се поставят в купа на водна баня, разбиват се на пяна с тел за яйца около 3 минути. Разбуркват се с шоколада и сместа се оставя леко да се изстуди.
3. Сметаната се разбива на сняг и се добавя шоколадовата смес, като се разбърква постоянно с телта за яйца. Мусът се охлажда в хладилник 3-4 часа.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.