Компот от вишни

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
400 г замразен вишнап
¼ л сок от вишни
2 с.л. захар
½ пръчка канела
1 парче кора от лимон
2 с.л. нишесте

Начин на приготвяне:
1. Вишните се размразяват. 200 мл черешов сок се кипва бавно със захарта, пръчка канела и лимонова кора.
2. Останалият черешов сок се разбърква с нишестето, добавя се към горещия сок, пак се разбърква и се вари, докато се сгъсти. Прибавят се замразените череши, бавно се кипва и се оставя да ври 2-3 минути. Отстранява се от огъня и се изваждат пръчката канела и кората от лимон.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.