Десерт от ябълки и сливов мус

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
500 г кисели ябълки
300 г сливи
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. кафява захар
3 с.л. ябълков сок
250 г извара
2 ванилии
125 г сметана
75 г натурален шоколад
50 г лешников крокант (смес от карамелизирана захар и печени ядки)

Освен това:
пасатор или средно едро метално сито

Начин на приготвяне:
1. Ябълките се почистват и разрязват на четири. Сливите се разполовяват и костилките им се отстраняват. Ябълките и сливите се поставят в тенджера с лимоновия и ябълковия сок и захарта. След като кипнат, се варят 5 минути на средна температура.
2. Изварата се разбърква с ванилията и към тях се добавя разбитата на сняг сметана. Шоколадът се настъргва на едро.
3. Ябълките и сливите се пасират с пасатор или метално сито и сместа се изсипва в купа. Отгоре се разпределят първо кроканът, след това сместа със сметаната и изварата. Поръсва се с шоколада. Преди сервиране се оставя 2 часа в хладилник.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.