Продукти:
500 г зелени плодове (например зелени ябълки, киви, зелено грозде без семена, зелен пъпеш)
¾ л сок от круши
3 с.л. нишесте
75 г кафява захар
1 парче (колкото орех) джинджифил
1 парче кора от лимон
Начин на приготвяне:
1. Плодовете се измиват, почистват (ябълки, грозде) или обелват (киви, пъпеш) и месестата им част се нарязва на ситно.
2. От сока от круши се отделя 1/8 л и се разбърква с нишестето. Останалият сок се излива в тенджера и се добавя захарта. Джинджифилът се разрязва на 3 парчета и с лимоновата кора се добавя в тенджерата. След като заври, се добавят плодовете и къкри 2 минути. Долива се разбърканото нишесте и всичко се оставя да ври още 3 минути на тих огън, докато се сгъсти.
3. Отстраняват се лимоновата кора и джинджифилът. Плодовата смес се сипва в купа, оставя се да се изстуди и се слага покрита в хладилника за 2 часа.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Сладко от зелени плодове
сряда, 1 октомври 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар