Студена плодова супа от пъпеш

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
800 г диня (тегло заедно с кората)
½ зелен пъпеш (около 800 г)
сокът от 1 лимон
¼ л сок от кайсии
1 с.л. течен мед
3 пакетчета ванилия
2 клончета маточина

Освен това:
уред за издълбаване на топчета от сладолед

Начин на приготвяне:
1. Семената на динята и пъпеша се почистват (тези на пъпеша се изстъргват с лъжица). И от двата плода се издълбават, с помощта на специалния уред, по няколко топчета и се слагат покрити в хладилника.
2. Останалата месеста част се отделя от кората и се нарязва на парчета, които се разбиват с миксер или пасатор заедно с лимоновия и кайсиевия сок и меда. Прибавя се ванилията.
3. Добавят се топчетата от плода и всичко се оставя за 30 минути да се изстуди. Преди да се сервира, се измива маточината, подсушава се, листата й се откъсват и с тях се поръсва десертът.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.