Крем Панакота с кокос

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
5 листа бял желатин
250 г сладка сметана
250 г неподсладено кокосово мляко (от консерва)
80 г захар
2 шайби белен пресен джинджифил
2 с.л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
1. Желатинът се накисва във вода. Сметаната, кокосовото мляко, захарта и джинджифилът се смесват и се оставят да кипнат. Варят се открити, на тих огън около 5 минути. Свалят се от котлона, желатинът се изсипва в тях и се разтваря при постоянно разбъркване. Джинджифилът се отстранява.
2. Сместа се излива в 4 формички (150 мл). Оставя се да се изстуди минимум 5 часа.
3. Кокосовите стърготини се запичат до златисто в сух тиган. Панакота се изсипва в десертни чинии и поръсва със студените кокосови стърготини.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.