Кисело мляко с ягодови плодове

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
500 г смесени ягодови плодове (пресни или замразени)
100 г конфитюр от череши
4 листа бял желатин
1-2 зелени лимона (или 1 лимон)
300 г кисело мляко с вкус на круши или праскови
2 с.л. пудра захар
200 г сладка сметана
1 с.л. смлян шамфъстък (по избор)

Начин на приготвяне:
1. Пресните ягодови плодове се почистват. Размразените плодове се оставят да се отцедят. 1/3 от плодовете се отделя, а останалите се смесват с конфитюра и се разпределят в 4 десертни купички.
2. Желатинът се накисва в студена вода. Кората на 1 зелен лимон се настъргва и размесва с пудрата захар и киселото мляко. Зелените лимони се изстискват- трябва да се получат 4 с.л. сок.
3. Лимоновият сок се затопля, в него се разтваря омекналият желатин и се добавя към киселото мляко. Сметаната се рабива на сняг и се прибавя към сместа. Кремът се разпределя върху плодовете и десертът се оставя да се изстуди за около час. При сервиране се гарнира с отделените плодове и по избор- с шамфъстък.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.