Мус от лимони и извара

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
5 листа бял желатин
1 лимон
2 жълтъка (от много пресни яйца)
110 г захар
500 г обезмаслена извара
200 г сладка сметана
300 г сладко от червени плодове

Начин на приготвяне:
1. Желатинът се накисва в студена вода. Кората на лимона се настъргва на ситно, изстискват се 3 с.л. лимонов сок.
2. Жълтъците се разбиват на гъста пяна с 90 г захар. Лимоновият сок заедно с 3 с.л. вода се загряват леко и към тях се добавя разтопеният желатин, като се разбърква. Получената смес се прибавя към жълтъчения крем, добавят се изварата и лимонената кора. Сметаната се разбива на сняг и също се прибавя. Мусът се поставя в дълбок съд и се оставя 2 часа в хладилника. Мусът и сладкото се разпределят в купички.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.