Тирамису с праскови

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
900 г зрели праскови
75 г захар
250 г маскарпоне
250 г извара
2 с.л. лимонов сок
½ ч.л. настъргана кора от лимон
150 г бишкоти
2 с.л. бадемови люспи

Начин на приготвяне:
1. Прасковите се попарват, обелват, разполовяват и почистват от костилките. Отделят се 3 половинки, а останалите се нарязват и пасират със захарта. Маскарпонето, изварата, лимонената кора и сокът се смесват.
2. Половината от бишкотите се слагат в дълбок съд и се раздробяват на едро, добавя се ½ от прасковения крем и повърхността се заглажда. Целите бишкоти се разпределят отгоре и се добавя останалият крем. Престоява покрит 4 часа в хладилник.
3. Бадемите се запичат до златисто в сух тиган и се оставят да изстинат. Прасковените половинки се нарязват на резени и с тях се декорира кремът. Поръсват се и бадемовите люспи.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.